Zbog jedne pogreške već u prvih 5 minuta ostao bez posla

Zbog jedne pogreške već u prvih 5 minuta ostao bez posla

'U prvih pet minuta znali smo da nije za našu tvrtku'

Jedna žena podijelila je na internetu priču o muškarcu koji je došao na razgovor za posao u tvrtku i napravio jednu grešku zbog koje uopće nije imao šanse dobiti posao, prenosi Mirror.

Na forumu 'Life Pro Tips' na Redditu upozorila je čitatelje da se pobrinu da se prema svima odnose s poštovanjem.

- Danas je kandidat upropastio intervju u prvih 5 minuta nakon što je ušao u zgradu. Bio je odbojan prema recepcionarki. Pozdravila ga je, a on je jedva uspostavio kontakt očima. Pokušala ga je uključiti u razgovor. Opet, bez kontakta očima, bez interesa za razgovor s njom - napisala je u svojoj objavi.

Međutim, ono što kandidat nije znao je da je ta recepcionarka zapravo voditeljica zapošljavanja. Ona ga je pozvala u ured i objasnila kako svaka osoba u njihovom timu zaslužuje poštovanje, a zbog njegovog odnosa prema njoj on nije vrijedan pozicije u njihovoj tvrtki.

Nakon njegovog odlaska, dublje su ga istražili te saznali da je već imao problema na svojim prijašnjim poslovima, gdje je bio izrazito bezobrazan, pogotovo prema ženskim zaposlenicima.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Večernjeg lista.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 20.11.2020. / www.vecernji.hr