Trik koji povećava šanse za intervju

Trik koji povećava šanse za intervju

Prijavljuješ se na oglase za posao, ali bez uspjeha? Šalješ CV na sve strane, ali ne dobivaš nikakav odgovor od poslodavaca?

Ako su tvoji odgovori potvrdni, onda je za tebe ovaj trik koji povećava šanse za intervju.

VELIKA ULOGA OGLASA ZA POSAO

Oglas za posao ima itekako veliku ulogu u traženju posla. U njemu poslodavac opisuje kakvog zaposlenika traži. Navode se uvjeti kao što su znanje, iskustvo, meke i računalne vještine, ali se i opisuje što će osoba raditi na tom radnom mjestu. Oglas ti kao takav daje jasne upute o poželjnim uvjetima. Što više uvjeta imaš, to su veće šanse da te poslodavac pozove u idući selekcijski krug.

OGLAS KAO ŠALABAHTER

Gledaj na oglas kao na šalabahter. Drugim riječima, sve uvjete iz oglasa koje zadovoljavaš, spomeni u svojem CV-u i motivacijskom pismu. Isprintaj oglas i zaokruži ili kopiraj tekst u Word pa posebno označi sve natuknice koje te se tiču. Upravo te stvari su one koje se trebaju nalaziti u tvojoj prijavi. Na taj način ćeš poslodavcu dokazati da si potencijalno dobar kandidat za posao na koji se javljaš!

Zanima te zašto upravo te natuknice povećavaju tvoju šansu da te pozovu na razgovor za posao? Klikni ovdje i saznaj zašto!

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 24.07.2020.