Plašite li se novih izazova?

Plašite li se novih izazova?

Kad ste krenuli u teretanu ili se počeli baviti nekim sportom našli ste se u novoj situaciji u kojoj ste morali svakodnevno savladavati prepreke. Bavljenje sportom je izvrsna prilika da pomaknete svoje umne i tjelesne granice i pokažete sebi koliko možete. Na putu ka cilju često ste se pitali što vam sve to treba i zar ne bi bilo bolje umjesto znojenja ležati ispred televizora s daljinskim u ruci.

Gledali ste druge kako vježbaju uspoređujući se s njima. Svaki dan ste pojačavali intenzitet tjelovježbe pomičući svoje granice. Možda ste i dobili želju da odustanete i odete doma. Ustrajali ste, a nakon nekog vremena došli su željeni rezultati, a vi ste osjećali radost, ponos, snagu i ispunjenost. Poraslo vam je samopouzdanje u sebe i svoje mogućnosti. Došli ste do cilja kojeg ste si zadali, pokazujući samome sebi da možete više nego što ste u početku mislili da možete.

Postavlja se pitanje - možemo li to prenijeti i na posao?

Postoje dani na poslu u kojima rješavate rutinske stvari iz dana u dan, bez nekih velikih uzbuđenja i promjena. Ta rutina vas uspavljuje, ne daje vam priliku za novo učenje i vi profesionalno stagnirate. No, kada izađete iz zone udobnosti, suočavajući se s nečim novim ili rješavajući naizgled nerješive probleme, osjećate veliko zadovoljstvo dolaskom do cilja.

Moguće je da ste se barem jednom našli u situaciji da ste dovršili posao sa zahtjevnim klijentom, a tijekom kojeg ste se morali pomučiti da dođete do rezultata. Vjerojatno se sjećate koliko ste bili sretni zbog obavljenog posla! S duge strane, kada vam sve ide od ruke i kada sklapate poslove, a da se niste nešto posebno potrudili, toga se ubrzo više i ne sjećate. Zadovoljstvo izostaje. S druge strane, teških pregovora s dobrim ishodom se sigurno još sjećate i prepričavate kao svoj poslovni uspjeh. Bilo je teško i možda ste se pomišljali povući, ali ste ustrajali i unatoč svemu - uspjeli.

Rješavanje teškoća je jedan od ključeva za profesionalno zadovoljstvo. Ne bojte se suočavati s problemima i novim izazovima. Sa svakim novim rješavanjem učite nešto novo, a vaše samopouzdanje jača. Da bi se razvili i postali uspješniji izađite iz poznate zone udobnosti i prihvatite nove izazove.

Ovu i slične vijesti pronađite na vodećem ICT portalu u Hrvatskoj - ictbusiness.info

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 29.11.2021. / ictbusiness.info, Ivanka Leko