Ako tražite posao ostavite se čašice

Kandidat alkoholičarOsobe koje traže posao i piju alkohol poslodavci smatraju manje inteligentnim i manje poželjnim za zapošljavanje, rezultat je istraživanja čiji su rezultati nedavno objavljeni, prenosi agencija "Reuters".

Rezultati šest povezanih eksperimenata koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta u Michiganu i Pennsylvaniji pokazali su da povezanost osobe sa alkoholom kod posladavca stvara osjećaj da od takve osobe može očekivati poremećaj u opažanju.

"Obično držanje alkoholnog pića u ruci utječe na mišljenje poslodavca o inteligenciji osobe koja kandidira za posao", rekli su Scott Rick i Maurice Schwetzer.

U jednom od eksperimenata znanstvenici su zatražili od 610 menadžera da procjene videosnimku intervjua tokom večere između glumaca koji glume menadžera i kandidata za posao.

U nekim od intervjua menadžeri su naručivali bezalkoholna pića ili vino, dok su isto radili i kandidati.

Bez obzira na to što bi menadžer naručio, kandidati koji su naručivali alkohol smatrani su manje inteligentnim, obrazovanim i intelektualnim.

Oni kandidati koji su naručivali vino i kada bi menadžer naručio bezalkoholno piće bili su "posebno kažnjavani" lošim ocjenama, pokazalo je istraživanje.

sarajevo-x.com

Utorak, 28.09.2010.