Kandidatkinja za nagradu Komunikator godine

Ida Prester svojom komunikacijom doprinosi pozitivnim promjenama u društvu

Ida Prester svojom komunikacijom doprinosi pozitivnim promjenama u društvu

Ida Prester kandidatkinja je za nagradu Komunikator godine.

Žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću ističe da ta pjevačica, voditeljica i aktivistkinja dokazuje kako popularnost i prisutnost na internetu ne moraju biti sami sebi svrha, već itekako mogu biti alat za pozitivne promjene u društvu.

U 2023. godini Ida je bila nositeljica i jedno od glavnih lica kampanje protiv nasilja nad ženama ŠTIT. Kroz istoimenu pjesmu koja je obilježila početak kampanje, Ida je u suradnji s nizom osoba iz javnog života iz cijele regije podizala svjesnost o poražavajućoj statistici u kojoj je Hrvatska na 3. mjestu po broju femicida u Europi. Kampanju je obilježilo na desetine Idinih medijskih gostovanja i intervjua, a mediji su za Idu mahom tvrdili da je ujedinila javnost i 'celebrityje' s ciljem da ženama daju štit od nasilja. Ida je odavno poznata kao osoba koja se svojim pristupačnim, često i izravnim diskursom, bori protiv svih vrsta stereotipa, bilo rodnih, društvenih ili nacionalnih i često je dovoljan samo jedan njezin status kao što je bio osvrt na doček Nove godine u Zagrebu, da skrene pozornost javnosti na važnost integracije stranih radnika u društvo i njihovo pravo na siguran i dostojanstven život, kazao je Alan Bahorić, savjetnik za stratešku komunikaciju Hrvatske gospodarske komore i predsjednik žirija 17. Grand PRixa HUOJ-a.

Ida Prester priznaje da svoju komunikaciju u javnom prostoru brusi dugo - više od 20 godina, a ponekad i bolno, tj. na vlastitim pogreškama.

Važno mi je progovarati iskreno i motivirajuće o stvarima koje mi se čine važnima, o svemu za što se borim, o čemu sanjam, čega se plašim. To radim i kroz muziku i kroz sve objave. Moj stil nije konfliktan i nije docirajući, bar se to trudim. Važno mi je ohrabrenje, poziv na akciju ili raspravu, fokus na pozitivan aspekt i pokazivanje na vlastitom primjeru. Moraš živjeti svoje poruke i biti dosljedan“, rekla je Ida Prester.

U javnoj komunikaciji smatra da su važni toplina, razumijevanje, smirenost i odgovaranje na kritiku, no najvažnijom smatra iskrenost.

Ljudi lako prepoznaju lažnjake. Autentičnost je neprocjenjiva“, istaknula je Ida Prester.

Komunikator godine jedna je od posebnih nagrada Grand PRixa HUOJ-a. Ona se dodjeljuje osobi ili skupini koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću.

Nagrada za Komunikatora godine bit će dodijeljena na svečanosti Grand PRixa u ponedjeljak 22. travnja 2024. godine u Ludoj kući u Zagrebu.

Utorak, 09.04.2024. / www.prorsus.hr