INA - Industrija nafte d.d.

INA - Industrija nafte d.d.

Avenija V. Holjevca 10, 10000 Zagreb

ljudski.resursi@ina.hr

www.ina.hr

Ukratko

INA - Industrija nafte d.d. srednje je velika naftna kompanija koja osim vodeće uloge u naftnom poslovanju u Hrvatskoj ima i važnu ulogu u regiji. U istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata zauzima prvo mjesto u Hrvatskoj.

INA je osnovana 1. siječnja 1964. spajanjem Naftaplina (tvrtke za istraživanje i proizvodnju nafte i plina),  Rafinerije nafte Rijeka i Rafinerije nafte Sisak. Nešto kasnije, dijelom Ine postaje i Trgovina, te INA proživljava snažni rast i razvoj u svim segmentima poslovanja.

Od 1990., INA je poduzeće u državnom vlasništvu, a od 1993. dioničko društvo.  Nakon prve faze privatizacije, koja je završena 2003. godine, Inin strateški partner postaje tvrtka MOL.

INA d.d. često se naziva Ininom maticom i centralno je društvo u INA Grupi. U Grupi je više pojedinačnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu dioničkog društva, o njemu ovisnih, koja uglavnom posluju u Hrvatskoj. INA Grupa ima 14.217 zaposlenika, dok INA d.d. broji 8.886 zaposlenika (podaci na dan 31. prosinca 2011.)

Inin uspjeh temelji se na obrazovanom, kreativnom i inovativnom kadru. Spoznaja da su ljudi neiscrpni razvojni resurs i kapital, određuje naše poslovno ponašanje, organizacijsku i upravljačku strukturu i sve organizacijske procese. S obzirom na našu veličinu i kompleksnost te široki spektar aktivnosti kojima se bavimo, potrebni su nam zaposlenici različitih profesija i obrazovanja. Svjesni smo da se svaka priča o uspješnoj tvrtki temelji na radu, poduzetnosti i kreativnosti zaposlenika. Bit ulaganja jest ne ulagati samo u tehnologije i inovacije, nego i u sustave za razvoj kompetencija koji će stvoriti okruženje u kojem svaki pojedinac ima priliku iskazati svoje talente, umijeća i ideje. INA u okviru svojih poslovnih aktivnosti posebnu pažnju poklanja edukaciji i stručnom usavršavanju svojih radnika koji se već nalaze na menadžerskim pozicijama te mladih perspektivnih radnika. U tom smislu surađuje s obrazovnim institucijama koje zadovoljavaju najviše standarde. Naša je filozofija učiti cijeloga života.

Na linku http://www.ina.hr/otvoreni_natjecaji možete vidjeti trenutno otvorene natječaje u INA d.d., međutim pozivamo Vas i da ispunite prijavu na web stranici http://www.ina.hr/zaposljavanje/ za sve buduće ponude.
 
Ukoliko imate dodatnih pitanja možete nam se obratiti na e-mail ljudski.resursi@ina.hr te ćemo Vam u najkraćem roku odgovoriti!

INA - Industrija nafte d.d.

Oglasnik grupacija:
posao.hr oglasnik.hr auti.hr edukacija.hr
Pomozite poboljšati Posao.hr Pošaljite nam svoje komentare