CCC Hrvatska d.o.o.

Ukratko

CCC Hrvatska d.o.o.

O TVRTCI CCC

CCC jedan je od najvećih europskih maloprodajnih lanaca trgovine obućom i jedan najvećih europskih proizvođača obuće. Također je jedna od najbrže rastućih tvrtki u industriji. Nakon što je 2011. godine potvrdio svoju vodeću poziciju u Poljskoj, CCC se počeo intenzivno širiti na ostala tržišta i ubrzo je postao najveći trgovački lanac obuće u srednjoj Europi.

1.300 vlastitih prodavaonica, lociranih u većim trgovačkim centrima i drugim prestižnim lokacijama, CCC je prisutan u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Švicarskoj, Rusiji i Srbiji, a od 2019. također u Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Omanu.

CCC ima franšizne prodavaonice u Njemačkoj, Ukrajini, Litvi, Latviji, Estoniji, Moldaviji i Kosovu.

U Hrvatskoj CCC je prisutan na čak 30 lokacija koje su strateški smještene po cijeloj državi (Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Sisak, Slavonski Brod, Vukovar, Osijek,  Požega, Pula, Poreč, Rijeka, Zadar, Šibenik, Trogir, Split, Dubrovnik)


Ponuda za cijelu obitelj

Paleta obuće u CCC prodavaonicama raznolika je, a namijenjena je svim dobnim skupinama, ženama, muškarcima i djeci.

Uz obuću izvrsne kvalitete dostupnu po pristupačnim cijenama, u CCC prodavaonicama možete kupiti i proizvode za njegu obuće, torbe, torbice, remenje, novčanike, šalove i slične dodatke koji će upotpuniti vaš stil kako biste zablistali u jedinstvenim modnim kombinacijama.

CCC ponuda uključuje različite brandove obuće. Najvažniji je svakako vlastiti CCC brand Lasocki, koji uključuje kvalitetnu kožnu obuću i torbe po povoljnim cijenama.

Osim marke Lasocki, prodavaonice nude i niz drugih marki:

Za žene: Jenny Fairy, DeeZee, Lasocki, Gino Rossi;

Za muškarce: Lasocki, Gino Lanetti, Gino Rossi, Ottimo, Vapiano;

Za djecu: Nelli Blu, Lasocki Young, Lasocki Kids, Disney, Magic Lady…

Svake sezone proširuje se također i ponuda sportske obuće, dostupni su svjetski poznati sportski brandovi: Puma, Reebok, Skechers, Adidas i Converse.


GO FOR MORE - Za održivi razvoj tvrtke

CCC se od 2017. godine zalaže za trajni razvoj tvrtke. Obvezali smo se na tri strateška cilja (Ciljevi Ujedinjenih naroda - Agenda 2030), a to su: odgovorna potrošnja i proizvodnja, ravnopravnost spolova i klimatske mjere. Ti ciljevi trenutno su osnova za naše projekte i aktivnosti.


ORGANIZACIJSKA KLIMA I KULTURA

U našoj tvrtki svjesni smo važnosti svakog pojedinca i njegove uključenosti u tim. Svatko sa svojim jedinstvenim načinom rada, kreativnošću, znanjem i iskustvom doprinosi uspjehu našeg velikog tima - tvrtke. Naša najvažnija smjernica je suradnja.

ZAPOŠLJAVANJE

Svaki pojedinac u CCC odgovoran je za stvaranje pozitivnog imidža naše tvrtke.

Podržavamo pozitivnu klimu, koja se sastoji od odgovornih, predanih i kreativnih pojedinaca. Naše najvažnije vrijednosti su međusobno poštovanje i suradnja.

Nudimo različite mogućnosti zapošljavanja kako bismo zaposlili suradnike s različitim iskustvom, te pružiti ispunjavanje želja i potencijala svakog našeg zaposlenika.

Zbog velike ekspanzije naših trgovina uglavnom tražimo prodavače.

Biti ili ne biti prodavač? Ako volite raditi s ljudima, imate ogromnu prednost. Bez obzira na razvoj tehnologije ili interneta, čovjek će uvijek biti društveno biće. Potrebni su mu kontakt, savjet i podrška drugih ljudi kada se odlučuju na kupnju proizvoda. Uspostavljanje iskrenog odnosa s kupcem glavni je zadatak našeg prodavača.

Od novih suradnika očekujemo da vole raditi s kupcima i da imaju motivaciju za učenje različitih vještina potrebnih za uspješno poslovanje prodavaonice. Očekujemo komunikativnost, prilagodljivost, te sposobnost samostalnog rada, kao i rada u timu.

ŠTO NUDIMO?

-          Rad u opuštenom i ugodnom okruženju

-          Osobni i poslovni razvoj

-          Iskren međuljudski odnos na svim razinama tvrtke, koji se temelji na međusobnom poštovanju

-          Komunikaciju prilagođenu potrebama pojedinca s ciljem zadovoljstva na radnom mjestu

-          Učinkovitu i individualiziranu integraciju u radno okruženje

-          Kontinuirani razvoj potencijala svakog pojedinca

-          Uključenost zaposlenika u poboljšanje radnih procesa

-          Uključenost u interne i eksterne treninge i radionice

Primanja i sistem nagrađivanja:

-          Redovna mjesečna primanja

-          Nagrade za uspješnost

-          Mogućnost bonusa na projektnim radovima

-          Mogućnost bonusa u mentorstvu

-          Mogućnost bonusa prilikom otvaranja