Vinkovačke medicinske sestre i fizioterapeuti odlaze u Njemačku

Autor: Agencija VLM , 06. studeni 2013. u 10:16
Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

U dva tjedna stjecat će iskustva koja će dobro doći pri zapošljavanju u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji Europske unije.

Nakon što je prije tri dana skupina od devet računalnih stručnjaka i psihologa, prijavljenih na Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Vinkovci i Slavonski Brod, otišla na dvotjedno usavršavanje u Veliku Britaniju, do kraja mjeseca pet ili šest medicinskih sestara i fizioterapeuta odlazi u Njemačku gdje će također u dva tjedna stjecati iskustva koja će dobro doći pri zapošljavanju u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji Europske unije.

– Riječ je o provedbi projekta Win – Through work initiative to job čiji je nositelj naš Područni ured, a financira ga Agencija za mobilnost i programe EU i provodimo ga već drugu godinu. Zanimanje je zaista veliko. U prvom programu prošle godine na dvotjedno usavršavanje u Irsku bilo je 24 kuhara, konobara, spremačica i sličnih zanimanja, a za odlazak u Englesku prijavilo se 50-tak kandidata pa smo morali napraviti selekciju i smanjiti broj na devet. Za Njemačku se javilo pet puta više kandidata nego što ih možemo povesti pa i to govori o zanimanju i želji naših mladih stručnjaka za usavršavanjem vani. I za sljedeću godinu ćemo pripremiti program usavršavanja u inozemstvu – kaže Ivana Parat, referentica za provođenje programa u vinkovačkom Područnom uredu HZZ-a.

Kako bi se što bolje pripremili za dvotjedni boravak u stranoj zemlji, dodaje Ivana Parat, HZZ PU Vinkovci organizirao je i jezični tečaj, te kulturološku i pedagošku pripremu za boravak i ponašanje u tuđoj zemlji, a svi troškovi puta, smještaja, hrane i lokalnog prijevoza su plaćeni.

Komentari (3)
Pogledajte sve

na kolodvor će ih vjerovatno vozit sa A6,novokupljenom


bravo!!evo i institucionalno pomažemo ljudima da odu,nadajmo se da nas neće zaboravit i da će nam redovno slat novce…

da je obrnuto, opet bi bili nezadovoljni, jel?

bravo!!evo i institucionalno pomažemo ljudima da odu,nadajmo se da nas neće zaboravit i da će nam redovno slat novce…

New Report

Close