Ostale informacije:
Opis posla: Organizacija rada u kuhinji: • priprema hrane i pića u skladu s ponudom ugostiteljskog objekta i hrane i pića za catering, u skladu sa važećim propisima • odgovornost za kvalitetu i sigurnost te kontrolu ispravnosti pripremljene hrane • odgovorno, ekonomično, sigurno i s normativima usklađeno postupanje s prehrambenim proizvodima i potrošnim materijalom u proizvodnji hrane iz ponude ugostiteljskog objekta • odgovornost za preuzimanje prehrambenih proizvoda, kvantitativni i kvalitativni nadzor usklađenosti preuzetog materijala, pravilno slaganje i skladno skladištenje robe, praćenje i kontrolu zaliha i kontrolu roka trajanja prehrambenih proizvoda • odgovornost za manjkove i inventurne razlike, nastale iz poslovanja ugostiteljskog objekta te sudjelovanje u provedbi redovitih i izvanrednih inventura • dijeljenje, serviranje i posluživanje hrane i pića • prezentacija prehrambenih proizvoda na prodajnom mjestu • organizacija kuhinjskog i skladišnog prostora ugostiteljskog objekta • osiguravanje čistoće, higijenskih standarda i reda u kuhinji, prodajnim i skladišnim prostorima u skladu s HACCP propisima i standardima • sudjelovanje u naručivanju prehrambenih proizvoda i potrošnog materijala • obavljanje radnih zadataka u skladu sa važećim propisima, uputama i dobrom poslovnom praksom • poznavanje i provođenje propisa iz područja zaštite od požara, sigurnosti i zdravlja na radu, zaštite okoliša i uputa za sigurno rukovanje namirnicama (HACCP) • ažurno informiranje nadređenog o problemima u radnim procesima i proaktivno rješavanje izazova • pomoć u edukaciji, osposobljavanju i uvođenju suradnika u kuhinji • obavljanje drugih zadataka po nalogu (funkcijsko) nadređenoga u skladu sa zadatcima radnog mjesta