Mali svijet poslova 2014 - U WestGate po karijeru!

Policajci, trgovci, stomatolozi, vatrogasci i brojni drugi djeci pokazali što rade na svom poslu

Djecu zanimalo je li vatrogasce strah kad idu na mjesto požara

MSP_2014_PevecZagreb, 21. prosinca 2014. – “Je li vatrogasce strah kad idu na mjesto požara i kako se poštonoše slažu sa psima u dvorištima” – samo su neka od pitanja koja su djeca postavljala predstavnicima zanimanja na jučer održanom edukativno-zabavnom eventu „Mali svijet poslova“ koji se odvijao u Westgate Shopping Cityju. Događanje je okupilo mnoštvo djece predškolske i školske dobi koji su “iz prve ruke” željeli saznati što na svom radnom mjestu rade policajci, kuhari, piloti, vatrogasci, trgovci, poštonoše, stomatolozi te brojni drugi predstavnici zanimanja. Ovaj mali dječji sajam održao se u organizaciji portala posao.hr po četvrti puta te djeci kroz zabavu i igru predstavio svijet zanimanja koji ih jednog dana očekuje.

„Mali svijet poslova“ predstavio je djeci zanimanja pilota, vatrogasca, policajca, trgovca, poštonoše, kuhara, zubara, računovođe, plesača i radijskog voditelja. Budući da je riječ o edukativnom projektu, djeca su mnogo toga naučila – tako su uz kuhara kuhala, uz policajce su izrađivala prometne znakove, stomatolog im je pokazivao kako se popravlja zub, uz trgovce su učili kako biti dobar prodavač te sudjelovala u brojnim likovno-kreativnim radionicama. Interaktivnost ovog događanja bila je osobito korisna djeci koja su imala priliku pričati s predstavnicima raznih zanimanja – postavljala su im razna pitanja te naučila koja su znanja i vještine potrebne za određena zanimanja.
“Odabir pravog zanimanja koje motivira i čini ljude boljima je važan element sretnog života. Vjerujemo kako svaki roditelj želi da njegovo dijete postane uspješno i sretno kad odraste i zato je “Mali svijet poslova” dobra početna pozicija za djecu koja mogu saznati sve što ih zanima o određenom zanimanju. Drago nam je što smo i ove godine na događanje privukli velik broj djece i roditelja” izjavila je gđica. Ines Bokan, voditeljica projekta i predstavnica organizatora portala posao.hr.

Svaki roditelj kod svog djeteta može primijetiti talent ili afinitet prema nekim vještinama i znanjima, pa je zbog toga važno da se svako dijete već od predškolske dobi usmjerava na razvijanje svih svojih potencijala.
Projekt su podržali partneri: Oglasnik, Westgate Shopping City, Pevec maloprodaja neprehrambene robe, Podravka, Hrvatska pošta i evo tv, SAAB International AB – Podružnica Zagreb, PricewaterhouseCoopers, Hrvatska vatrogasna zajednica, Prvi Radio, Policijska postaja Zaprešić, Policijska Uprava Zagrebačka i Služba za prevenciju MUP RH, Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Udruga studenata dentalne medicine, Plesna škola Harmony i studentski.hr.

Hvala partnerima i sponzorima te posjetiteljima, roditeljima i djeci na još jednom uspješno održanom Malom svijetu poslova i vidimo se sljedeće godine!

Fotografije sa 4. Malog svijeta poslova možete pogledati OVDJE!

 

 

01.12.2014.

Što je Mali svijet poslova?

Koliko puta ste od vlastite djece ili drugih mališana slušali što žele raditi kad postanu veliki? Koliko ste se puta i sami suočili s pitanjem kako djeci opisati što to odrasli rade kad odu na posao? Projekt “Mali svijet poslova” svojim zanimljivim programom i interaktivnim pristupom pomaže djeci odgovoriti upravo na takva pitanja!

Četvrti po redu “Mali svijet poslova” održat će se 20.12.2014. od 15h do 20h u prizemlju Westgate Shopping Cityja.
U središtu projekta je predstavljanje različitih, zanimljivih i pomno odabranih zanimanja, a za sve prisutne osiguran je zabavni i glazbeni program te mnoštvo popratnog sadržaja.

Pridružite nam se na BESPLATNOM, zabavnom i edukativnom eventu namijenjenom djeci i roditeljima – povedite djecu da se zabave i saznaju što žele postati kad narastu!

POGODNOSTI ZA DJECU I RODITELJE
• informiranje i edukacija
• zabava i animacija
• promotivni proizvodi i pokloni sponzora
• besplatni sadržaji
• besplatan parking
• najveća dječja igraonica
• besplatan autobus