Merkel želi da se zatvore sva skijališta u EU: Pokušat ćemo sklopiti dogovor oko toga

Merkel želi da se zatvore sva skijališta u EU: Pokušat ćemo sklopiti dogovor oko toga

Njemačka kancelarka Angela Merkel (CDU) snažno se zalaže sa svojom vladom da se, u borbi protiv pandemije covida-19, zatvore sva skijališta u EU-u.

'Bliži nam se skijaška sezona', prenio je njeno upozorenje s obzirom na epidemiološko stanje u EU-u DPA.

Merkel je kazala da turističkih putovanja ne bi smjelo biti kako bi se izbjegao svaki kontakt među građanima koji nije baš neophodan. Samo dan ranije s istim je snažnim apelom javno izašao njen kolega iz sestrinskog CSU-a, što je naišlo na loš odjek mnogih u Austriji.

'Pokušat ćemo se u Europi dogovoriti oko toga možemo li zatvoriti sva skijališta. To se, nažalost, ne čini tako lako kad čujemo austrijske izjave, ali ćemo pokušati još jednom', poručila je Angela Merkel.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u četvrtak u obraćanju Bundestagu građane Njemačke da ustraju u daljnjoj borbi protiv pandemije koronavirusa i da se pripreme na teške mjesece koji dolaze, označivši borbu protiv pandemije najvećim izazovom od 2. svjetskog rata, piše N1.


Izvor: N1

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 26.11.2020.