U javnom sektoru plaće su rasle

U javnom sektoru plaće su rasle

Najveći financijski udar koronakrize na svojim su džepovima osjetili zaposleni u zračnom i kopnenom prijevozu, turizmu, ugostiteljstvu i uz njih vezanim uslugama, poput putničkih agencija.

Potvrđuju to podaci državne statistike prema kojima je prosječna neto plaća zaposlenih u zračnom prijevozu u Hrvatskoj na kraju prošle godine bila čak 1336 kuna ili preko 11 posto manja nego na početku godine, piše index.hr

Značajan porast plaća u istom je razdoblju zabilježen i u ICT sektoru, u kojem je prosječna plaća početkom prošle godine iznosila 8965 kuna, a krajem godine 9478 kuna ili 513 kuna više. Time je samo nastavljen i ubrzan trend rasta plaća u tom sektoru, koji je u prošloj, korona-godini zbog ubrzane digitalizacije doživio pravi procvat.

Rast plaća statistika je registrirala i u prerađivačkoj industriji koja je, zbog otežanih komunikacija do kojih su dovele epidemiološke mjere u svijetu, proradila punom parom, barem u segmentima prehrambene, farmaceutske i pojedinih drugih industrija. Plaće su, pokazuju podaci DZS-a, lani porasle i u financijskom sektoru, kao i u poslovanju nekretninama. Značajan rast prosječnih plaća imao je i javni sektor, u kojem je prosječna neto plaća na početku godine iznosila 7932 kune, a krajem godine 8257 kuna, što se vjerojatno dijelom može pripisati isplati božićnica. 


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 12.03.2021.