Otvara se novi proizvodni pogon vrijedan 10 milijuna eura, zaposlit će 150 ljudi

Otvara se novi proizvodni pogon vrijedan 10 milijuna eura, zaposlit će 150 ljudi

Proizvodni pogon nalazit će se u Rugvici i dvostruko će povećati kapacitete podatkovnih centara u regiji.

Tvrtka Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rješenja za kontinuitet poslovanja, u četvrtak 22. travnja otvara novi proizvodni pogon za integrirana modularna rješenja u naselju Rugvica, u blizini Zagreba, u vrijednosti deset milijuna eura.

Kako su objavili iz tvrtke, novi proizvodni pogon dvostruko će povećati kapacitete podatkovnih centara u regiji, što potvrđuje veliku poslovnu važnost ne samo za Hrvatsku, nego cjelokupnu EMEA regiju. Pogon će pružati i veliki spektar prefabriciranih modularnih rješenja (PFM), gdje Vertiv ovom investicijom omogućava novih 150 radnih mjesta.

Virtualno predstavljanje novog prostora pod nazivom Vertiv Modular Data Center Innovation Forum – Opening the Doors to Modularity održat će se točno godinu dana nakon što je član Uprave Vertiv Croatije Viktor Petik u razgovoru za Privredni.hr najavio kako je u procesu izgradnje novi proizvodnji pogon u Rugvici.

Veći obujam poslovanja u Sjevernoj Americi i širenje PMF pogona u Hrvatskoj

Krajem prošle godine je analitička tvrtka Omdia rangirala Vertiv kao jednog od vodećih dobavljača na brzo rastućem tržištu modularnih podatkovnih centara, s drugim najvećim tržišnim udjelom na svijetu.

Petik je tada istaknuo da su svjedočili snažnom rastu potražnje za PFM podatkovnim centrima jer, dodao je, vlasnici i operateri shvaćaju prednosti prilagodljivosti, ekonomičnosti i brzine implementacije koje pružaju.

“Naši kupci cijene fleksibilnost dizajna i prilagodbe koje nudimo. Kako bi proizvodi koje nudimo bili otporniji i brže dostupni, stekli smo PFM TIER-ready certifikat u EMEA regiji nedavnim sporazumom s Uptime Institutom.

Povećali smo i obujam poslovanja u Sjevernoj Americi te radimo na planovima za širenje naših PFM pogona u Hrvatskoj kako bismo povećali kapacitet i ojačali naše mogućnosti u tom ključnom tržišnom sektoru”, rekao je Petik.

Iz tvrtke ističu da je broj podataka na globalnoj razini u neprestanom porastu, a da će uspon 5G mreže i razvoj novih tehnologija kao što su AI, VR, AR i slično doprinijeti dodatnom porastu.

“Ove sve podatke potrebno je negdje pohraniti. Kako bi sve teklo glatko, bez većih i jako skupih zastoja, potreban je podatkovni centar koji može omogućiti fleksibilnu arhitekturu i modularnost kako bi bio kompatibilan s trenutačnim tehnologijama, ali i spreman na nove.

U tom aspektu rješenje su modularni podatkovni centri, a Vertiv, kao jedna od vodećih kompanija u tom području, može ponuditi najbolja i prilagodljiva rješenja svojim globalno dosljednim i brzo dostupnim infrastrukturnim portfeljem”, zaključuju iz Vertiva.

Preuzeto sa poslovni.hr

Srijeda, 21.04.2021. / Lucija Špiljak, poslovni.hr