Udruga HR Centar, uz potporu portala posao.hr, HUP-a i HGK nastavlja okupljati stručnjake iz područja upravljanja ljudskim resursima, a 10. HR Summit održat će se 05. i 06. svibnja 2017. godine u Le Méridien Lav hotelu, Podstrana, Split.

Tema 10. HR Summita je:

DEMOGRAFSKA KRIZA – Izazov za HR
i prepreka gospodarskom rastu

Demografska kriza značajno utječe na brojnost i kvalitetu ljudskih potencijala u Republici Hrvatskoj i njezinom okruženju. U takvom kontekstu nastaju dodatna ograničenja optimalnom planiranju i integriranju ljudi kako na razini cijelog društva, tako i na sektorskim razinama te na razini konkretnih organizacija. Ovakvo stanje neminovno postaje značajnim ograničenjem općem društvenom, a posebno gospodarskom razvitku i rastu.

Kakva je u tome uloga funkcije upravljanja ljudskim potencijalima odnosno stručnjaka koji se time bave u različitim organizacijama? Kakva je uloga demografa, političara i gospodarstvenika? Na koji način svi zajedno možemo doprinijeti kako bi se umanjile ozbiljne negativne posljedice dugotrajno loših demografskih trendova za gospodarstvo i društvo u cjelini?

Ovogodišnji  HR Summit bit će posvećen  upravo odgovorima na ta pitanja, a svoja će iskustva i ideje razmijeniti domaći demografi, političari, stručnjaci iz područja ljudskih resursa, ekonomisti i gospodarstvenici, uz relevantne govornike iz inozemstva. Osim toga, stručnjaci koji se bave upravljanjem ljudskih resursa imati će priliku prezentirati, upoznati, i razmijeniti svoja stvarna i primjenjiva iskustva iz prakse koja mogu doprinijeti razvoju struke. S druge strane, oni sudionici Summita kojima upravljanje ljudskim resursima nije primarna uloga, imat će priliku osvijestiti i podrobnije doznati što upravljanje ljudskim potencijalima, kao struka, može učiniti u suočavanju s ovim izazovima.

U sklopu 10. HR Summita po deveti put dodijelit će se nagrada Prometej za najboljeg HR Managera godine. Jedinstvena takve vrste u Hrvatskoj i regiji koja, s jedne strane, ukazuje na važnost funkcije ljudskih resursa u tvrtkama, a s druge strane potvrđuje i promovira HR menadžere koji svojom komptetentnošću, osobnošću i vrijednostima koje ugrađuju u HR prakse pojedine organizacije postaju profesionalnim uzorima.

Osigurajte svoje mjesto – prijavite se i uhvatite rane popuste!