nora je napisao/la:
na žalost, takva su pravila koja nameće tržište. ja u potpunosti mogu razumjeti da vas to frustira.
samo za ilustraciju, ja imam vss, govorim perfektno tri jezika, i kad kažem perfektno iza toga i stojim, jer sam jezike i studirala. da ne spominjem ostale vještine i usvojena znanja i daljnje obrazovanje. i da, radim kao tajnica i posao je katastrofalno potcjenjen. uza sve što sam navela.
zamislite onda kolika je tek moja frustracija.
istina je da visoko obrazovanje daje drugu dimenziju. ali to ne znači da netko sa sss ne može kvalitetno obavljati ovaj posao. utoliko više ukoliko posao nije vezan uz međunarodno okruženje. ali to je danas sve rjeđe.
kao što rekoh, pravila nameće tržište. ja se nadam naći nešto primjerenije svojim sposobnostima. a vama, svakako puno sreće u traženju
ja sam ovo pitanje postavila poslodavcima, jer mi nije bas jasno sto stoji iza njihovog trazenja, a iz odgovora na moj post koji sam postavila i u rubrici za posloprimce, javile su mi se brojne kolegice po zanimanju a koje su posao tajnice zapravo prihvatile iz ciste potrebe za poslom, a na samom poslu su nezadovoljne, i nesretne i samo cekaju da nadju nesto drugo, bolje ... a neke se cak osjecaju i ponizene raznim zadacima koje moraju obavljati.
i uostalom zasto ne bi?
jadno je sto moraju pristati radit kao tajnice jer drugih poslova nema, jadno je sto poslodavci iskoristavaju taj njihov jad i traze njihovu diplomu kako bi radile neke kvazi-"odgovornije" poslove, a na kraju cijela ta kombinacija ispadne jos jadnija.
voljela bih da ovu korespondenciju u obje rubrike procitaju poslodavci koji od osobe s diplomom ocekuju da bude presretna sto radi posao tajnice i da nikad do kraja radnog vijeka ne pozeli napredovati ili raditi nesto vise.