Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 6 post(ov)a ]
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet sij 08, 2004 13:36 
modus operandi: dostavljaju na porte CD naziva - poslovni subjekti u RH, poslovni imenik, registar trgovačkih subjekata i sl.
Djelatniku na porti kažu da je poduzeće naručilo i da moraju samo potpisati primitak i pazite sad - lupiti žig na dostavnicu.
Na dostavnici međutim sitno piše i da je to ugovor kojim ste upravo naručili spomenuti CD (i to neopozivo), čija je cijena - primjerice 19000,00 kn.
Cijena međutim ne piše na ugovoru kad potpisujete primitak, baš kao što vam ne sotavljaju primjerak dostavnice. Ne! Dobijete ga kasnije sa svim popunjenim rubrikama - tek tada vidite da isti koštaju 19.000,00 kn!
A ako ne platite, još su toliko bezobrazni da zovu zbog neplaćanja...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet sij 09, 2004 13:04 
Maruscha je napisao/la:
modus operandi: dostavljaju na porte CD naziva - poslovni subjekti u RH, poslovni imenik, registar trgovačkih subjekata i sl.
Djelatniku na porti kažu da je poduzeće naručilo i da moraju samo potpisati primitak i pazite sad - lupiti žig na dostavnicu.
Na dostavnici međutim sitno piše i da je to ugovor kojim ste upravo naručili spomenuti CD (i to neopozivo), čija je cijena - primjerice 19000,00 kn.
Cijena međutim ne piše na ugovoru kad potpisujete primitak, baš kao što vam ne sotavljaju primjerak dostavnice. Ne! Dobijete ga kasnije sa svim popunjenim rubrikama - tek tada vidite da isti koštaju 19.000,00 kn!
A ako ne platite, još su toliko bezobrazni da zovu zbog neplaćanja...

Istina! Čula sam za jedan takav slučaj u Rijeci, jadan skladištar je primio i potpisao i pečatirao dostavnicu, a ovi sad zovu i prijete tužbom! Za poludit kakvih ljudi ima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sij 13, 2004 03:12 
To se izgleda ponavlja svakih par mjeseci i izgleda da je ista ekipa u pitanju, prije je bila neka blesava poezija, telefonski imenik HT-a itd.

Bili su cak i tuzili nekoliko njih radi naplate, a neki naivci su koliko se sjecam i platili pa nije ni cudo da udaraju ponovno jer ih nitko ne hapsi iako je prijevara ocita.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet sij 15, 2004 14:57 
Pročitajte zakon o potrošačima.
Ima stavak koji se odnosi na takve prijeme. Nije potrebno ništa platiti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sij 21, 2004 13:14 
Koliko sam ja upućena u isti, on se odnosi na krajnjeg potrošača a ne na B2B poslovanje. Voljela bih da sam u krivu...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub vel 07, 2004 12:18 
Guest je napisao/la:
Pročitajte zakon o potrošačima.
Ima stavak koji se odnosi na takve prijeme. Nije potrebno ništa platiti.

Primjenjuje se Yakon o trgovackim drustvima itd. u slucaju spora a ne navedeni. Tako da je to voda tj. plati!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 6 post(ov)a ]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: