Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/6.   [ 79 post(ov)a ]
Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Kratko i jasno
PostPostano: pon stu 03, 2003 03:19 
Na natječaj objavljen ovih dana dođe mi mail u kojem potencijalna kandidatkinja za posao tajnice navodi "kako je zainteresirana za posao, ali i za visinu plaće", te da "očekuje plaću od najmanje 6.000 kn".

Nerealno? Bezobrazno? Zvati je na razgovor? :unsure:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 08:06 
stan+hrana+režije= 6.000 kuna

To je to !

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 10:03 
Matko je napisao/la:
Na natječaj objavljen ovih dana dođe mi mail u kojem potencijalna kandidatkinja za posao tajnice navodi "kako je zainteresirana za posao, ali i za visinu plaće", te da "očekuje plaću od najmanje 6.000 kn".

Netko će je pozvati i platiti toliko a netko neće. Tvoji kriteriji nisu jedini. Znam nekoliko firmi gdje tajnice rade za 2000 kuna isto tako znam i za nekoliko gdje imaju oko 8000 neto (istina radi se o stranim firmama za koje je to dosta jeftino jer u domicilnim zemljama plaćaju tajnicu i po 2000 eura). Na tržištu rada i poslodavci i posloprimci imaju pravo istaknuti cijenu rada kakvu žele. Ako netko procjeni da za svoj rad može dobiti toliko njegova stvar isto kao i tvoja procjena da ne želiš toliko platiti. Sve to treba gledati bez emocija.

Mene osobno kada radim ne zanimaju problemi poslodavaca niti priče biti će sutra bolje isključivo me zanima koliko novaca mogu zaraditi za profesionalno izveden posao.

Kao što bi rekao tito: "Milosti ne tražim niti vam bi je dao".

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 10:15 
to je rekao Rade Končar prije strijeljanja

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 10:31 
gjuro je napisao/la:
to je rekao Rade Končar prije strijeljanja

Što mogu bio sam loš pionir. :D :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 11:48 
Matko je napisao/la:

Evo mog misljenja: Pozovi ju.
I shvati ovu njezinu izjavu kao dokaz iskrenosti i neposrednosti, a, vjeruj mi, te ce ti dvije osobine kao poslodavcu korisitit puuuuno vise, nego prijetvornost i lazna skromnost.
Svi mi, dok ne radimo, mislimo da je 2.500 + prijava Eldorado i sve cemo uciniti samo da se dokopamo tog svetog papira prijave. No, nakon nekoliko mjeseci, kad realnost zakuca na vrata, i sami vrlo brzo skuzimo da radimo za nerealnu i neadekvatnu placu. I onda trazimo put van. U mojoj firmi npr. 90 posto ljudi trazi posao s boljom placom. To znaci da su svi s jednom nogom vani, iliti da rade s pola duse.
Pa ti reci sta je bolje.
Sve to, naravno, ne vrijedi ako je osoboa arogantna i bezobrazna. Onda nis.
Ali vjerojatno nije. A 6000 kuna je pristojna placa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 12:09 
Mislim da je pravedno pozvati na razgovor sve kandidate čije sposobnosti odgovaraju traženim zahtjevima posla i tek nakon toga donijeti konačnu odluku o odabiru kandidata.
Mislim da je u redu napisati u molbi koliku plaću očekuješ, kao što smatram da je normalno da te poslodavac pita isto na razgovoru. Tako se na početku mogu razjasniti neke stvari.
Slažem se da su životni troškovi visoki i da svi želimo živjeti "normalno", no ruku na srce i budimo iskreni. U današnje vrijeme ljudi rade i za mnogo manje, a oni koji očekuju veće plaće još će se načekati.
Slažem se da je bitno imati adekvatno plaćenog radnika, jer samo takav će dati sve od sebe. Stimulacije su u svakom pogledu dobrodošle. Ali iza njih treba stajati rad i znanje. A gorka je činjenica da se oboje kod nas još uvijek malo cijeni ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 12:22 
sandra je napisao/la:
Slažem se da su životni troškovi visoki i da svi želimo živjeti "normalno", no ruku na srce i budimo iskreni. U današnje vrijeme ljudi rade i za mnogo manje, a oni koji očekuju veće plaće još će se načekati.

Nemoj se ljutiti ali ovo je oportunistički stav. Uvjek sam relativno dobro zarađivao i nisam se previše načekavao za posao. Nisam nikad gledao druge i ravnao se prema njima ni prema bogatima ni prema siromašnim. Znam koliku cijenu rada mogu postići, znam koji je minimum i maksimum plaće za moje zanimanje i znam moju poziciju na tržištu rada u hrvatskoj a i šire. Za spike tipa"Vidiš kako je njemu, pazi da ne odeš na gore, što bi ti htio vidiš kakva je situacija" baš me briga.

Ako su te životne okolnosti natjerale da radiš za crkavicu onda mi je žao, ali ako je to stvar tvojeg izbora ili inertnosti onda nemoj to prenositi na mlade ljude koji se javljaju na ovaj forum.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 12:27 
Moj bivši poslodavac je rekao kako iza svakog uspješnog menadžera stoji kvalitetna tajnica - sposobna, pedantna, marljiva, organizirana. Ja sam radila kao tajnica i zato znam koliko je taj posao težak i zahtjevan ako ga želite napraviti najbolje moguće. Tajnica je desna ruka direktoru, osobito u manjim poduzećima! A, ako ste dobra kao tajnica, svaki direktor će poželjeti da to i ostanete i teško ćete napredovati u nekom drugom kontekstu jer sve se svodi na razmišljanje...ako ju unaprijedim, moram tražiti drugu, a pitanje je hoću li naći ponovno nekoga tko je tako sposoban.

I još jedna stvar, kao tajnica često sam puta, kada smo zajedno išli na neke sastanke, čula podrugljive komentare u stilu "Ona mu je tajnica ili...?" Posebno iz razloga što sam u to vrijeme imala 20 god., a moj poslodavac 30. E, pa to je bezobrazno, a ne ono što ste vi naveli!

Stoga gospodine Matko...... možda je vaša kandidatkinja sposobna i pametna žena, no to nećete znati ako ju ne pozovete ni na razgovor, zar ne? Malkice ste ju podcijenili u samome startu, zar ne? hm..... dalo bi se tu još štošta reći!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 12:35 
osoba koja vam se javila na oglas zapravo je uštedjela i svoje i vaše vrijeme. jer ako vam je 6000 previše za platiti, onda je nećete zvati na razgovor i gotova priča. a ako to smatrate prihvatljivim, onda nećete morati voditi razgovor o visini plaće, nego samo o stvarima koje se tiču njezinog posla i vaših očekivanja. dakle, to je profesionalno i zapravo hrabro od nje - jer vidimo kako vi kao potencijalni poslodavac reagirate. zgražanjem. da, novac je vaš, ali, kao što sam rekla, valjda cijenite i svoje vrijeme.
u mnogim firmama u americi postoji na obrascu kojim aplicirate za posao rubrika "najmanja plaća koju očekujem". zahvaljujući tome nema zabune - ako napišeš cifru koju poslodavac ne namjerava izdvajati za tvoj rad, neće te zvati na razgovor. ako mu je cijena tvog rada prihvatljiva, onda te zove.
a osoba koja se javila na vaš natječaj napravila je samo to - postavila cijenu svog rada.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 13:50 
Zahvaljujem na mišljenjima.
Mislim da ću je ipak pozvati, premda je mail poslan bez CV i vrvi gramatičkim greškama (tipa "plača").

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 14:44 
e sad znam koliko mogu tražiti za svoj 10-godišnji staž u tajničkom poslu, i odlično iskustvo i znanje

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 14:50 
Matko je napisao/la:
Zahvaljujem na mišljenjima.
Mislim da ću je ipak pozvati, premda je mail poslan bez CV i vrvi gramatičkim greškama (tipa "plača").

S obzirom da dotična ne zna ni kako poslati molbu i CV, a o gramatici da niti ne započinjem, mislim da su joj zahtjevi preveliki...Matko, traži dalje...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 14:50 
:D >Zahvaljujem na mišljenjima.
>Mislim da ću je ipak pozvati, premda je mail poslan bez >CV i vrvi gramatičkim greškama (tipa "plača").

... evo sami ste dali odgovor na svoje pitanje: ako piše "plača" onda je i zaslužila toliko novaca! Da je napisala "plaća", onda bi bilo nešto drugo. Ti koji tako pišu molbe su većinom sumljivi, prekvalificirani tipovi koji
sve bolje znaju i svima idu na živce i takvima je dosta 2.000 kn (ako ih se uopće zaposli). Ako imate malo sreće, neće znati niti jedan strani jezik, tipkat će na računalu s jednim prstićem i tražit će da joj instalirate hrvatsku verziju Officea. Eto, sve najbolje, držim Vam palčeve da je to TA! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 03, 2003 15:22 
možeš mene pozvati na razgovor?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/6.   [ 79 post(ov)a ]
Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.