Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 5 post(ov)a ]
Autor/ica Poruka
 Naslov: Oportunitetni trošak
PostPostano: sub svi 31, 2003 07:46 
Stavila sam ovaj replay u temu, ali zapravo me cisto zanima vase misljenje... Poslodavci, da li ste ga ikada spomenuli ili o njemu vodili racuna? Odnosno, posloprimci - jeste li ikada dozivjeli da vam netko od poslodavaca o tome govori?
Napisala sam sljedece:
Kad smo bili na faksu (ekonomija) ucili smo nesto sto se zove oportunitetni trosak. Ukratko, svodi se na to da su ljudi koji su se skolovali ujedno imali i troskove u vidu propustenih poslova koje su mogli imati da se nisu skolovali. Tu su naravno i investicije u skolovanje - placanje faksa, knjiga...
U utopiji bi poslodavac trebao pri odredjivanju place voditi racuna o tim troskovima i zato bi place trebale biti tim vece koliko je visi stupanj izobrazbe... Mozes misliti... :blink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub svi 31, 2003 11:18 
:D
Utopija je to...
Naprosto nemoguće!!
Al - bilo bi lijepo -kad bi bilo moguće !!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned lip 01, 2003 17:08 
ma boli poslodavce ..... za oportunitetne troškove!
oni ni ne znaju što je to! /zato jer su uglavnom neobrazovane debilčine/
to kod nas i nije baš toliko aktualno...istina je, fax košta, ali budući da nema posla, bolje je nastaviti školovanje /naravno, ako postoji takva želja i mogućnost/ nego sjediti doma i ne znati što sa sobom!
znam ljude koji niti nekoliko godina nakon mature nemaju stalan posao, rade eventualno sezonski itd.
to je aktualnije na tzv. zapadu, gdje se čovjek može odmah zaposliti i koliko-toliko pristojno zarađivati ili otići na fax i potrošiti još hrpu love koja će mu se vratiti možda jednog dana...
ali čak i tamo ljudi preferiraju nastavak obrazovanja jer konkurencija je velika, a fax kasnije pruža više mogućnosti itd.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lip 02, 2003 07:28 
Hehehehe :lol:
Mozes misliti kako ce netko voditi racuna o oportunitetnom trosku... :P
Glavno da traze diplomiranog djelatnika koji je spreman raditi za mizernu placu, boli ih briga za troskove....

Vrh

Naslov: oportunitetni trošak
PostPostano: čet ožu 15, 2007 15:40 
Početnik foruma

dakako, to sve stoji ako i samo ako oportunitetni trosak u biti postoji. moje misljenje je da je ideja sama po sebi manjkava jer nitko nikad ne moze imati dovoljno informacija niti znati sve odgovore i posljedice, na osnovu kojih bi se mogle donijeti optimalne odluke, dakle po tome, mi ne možemo odrediti matematicki ni znanstveno sto to propustamo, oportunitetni trosak ostaje cisto nagadjanje o onome "sto ako bi nesto bilo", sto vise spada u price za malu djecu.

eto, to mi je prije nekog vremena palo na pamet pa me zanima sto vi mislite o tome? da li moja teorija stoji? :shock:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 5 post(ov)a ]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: