Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 3 post(ov)a ]
Autor/ica Poruka
 Naslov: Spa Manager u Wellness centru, koliku plaću/honorar tražit
PostPostano: sri vel 15, 2006 16:35 
Početnik foruma

Dobio sam ponudu da zastartam novootvoreni wellness centar na obali. Ulagač je ujedno i vlasnik prostora. Do sada sam sličan posao radio na velikim putničkim brodovima.
Odmah po obavljenom razgovoru shvatio sam da osoba-ulagač nema pravu predstavu o tome što cijeli posao uključuje...počevši od papirnatog dijela, preko nalaženja adekvatnog osoblja/zaposlenika, pa do projekcije isplativosti poslovanja...stvaranja baze klijentele.
Ukratko, s obzirom da ovo prvi put radim kod nas, nemam pojma kako uopće dogovoriti honorar za ovaj posao, te kako to papirnato dokumentirati. Bez ugovora NEMAM NAMJERU raditi.
Molim sve one koji vide ovaj napis a imaju ikakva vlastita iskustva s ovim u vezi da mi pomognu! Hvala unaprijed!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri vel 15, 2006 20:12 
Napredni član foruma

Pa, ovisno kakvi su tvoje "startne" pozicije?? Tvoja stručnost (školovanje, iskustvo)... Koliko si "maher" u onome što se traži i, naravno, pozicija za koju se prijavljuješ.

Imam frendicu koja je, također, počela raditi kod sličnih poslodavaca: otvorili su hotel, a da nitko od vlasnika nikada nije radio u hotelu, već su prešli u to poslovanje iz drugih branši. Naravno, zahtjevi istih bili i još jesu neracionalni i nezadovoljavajući, jer su za neke projekte (koje treba istražiti, treba napraviti sve one planove - financijske, marketinške,....), i za koje treba vremena i do nekoliko mjeseci, tražili da budu spremni u nekoliko dana! Da ne govorim o frustracijama tih istih i kroničnom nerazumijevanju i osjetljivosti na "nerad" svojih zaposlenih kada se takvi projekti nisu mogli napraviti preko noći.
S novopečenim poslodavcima moraš imati čelične živce, i biti svjestan da će većina njihovih odluka i želja biti toliko kontradiktorne gluposti, da bi i čovjeku s jednodnevnim iskustvom bilo jasno kako stvari ne stoje i da se određene stvari NE mogu napraviti u tom trenu, a da ne kažem kako će se očekivati da im se čitaju misli (prevedeno - znaju ŠTO žele, ali NE ZNAJU kako doći do toga, a kada ti budeš taj koji to "samostalno" uradi,... hm,... ne očekuj da će biti presretni zbog toga, jer to nije onak kak su sebi zacrtali).
Naravno, ovisi i o tebi. Kažem, ovisno koliko si tata-mata od zanata!
Ne bi bilo loše niti da probaš s probnim ugovorom, ako je to moguće ili na neki kraći rok (za slučaj da nemaš baš povjerenja u dotične). Što se tiče plaće: ako je slučaj neke "vodeće" pozicije - oko 5,500 min (opet ovisno o prvoj rečenici) ili više 6,000 - 7,000, naravno, kao početnička, pod uvjetom da raste :).

Sretno!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto vel 21, 2006 15:26 
Početnik foruma

Što zapravo uključuje posao menadžera wellness centra. Rukovođenje ljudima ili i organizaciju posla??!! To mi je malo nejasno??
Hvala na odgovoru.
branko123

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 3 post(ov)a ]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: